zondag 8 februari 2009

Massaman curry met gehaktballetjes



Ik had dit recept al eerder gemaakt en wist dat het lekker zou zijn. En dat was het.
Het is gemakkelijk te maken, dus ideaal als je iets speciaals op tafel witl zetten.

Naar een recept uit Good Food Magazine. Oorspronkelijk van Bill Granger. Voor 4 personen.



Ingrediënten
voor het gehakt
400 g mager varkensgehakt
1 ui, geraspt
1 lange rode chilli, zonder zaadjes en fijngehakt
2 tl gemberwortel, geraspt
1 tl garam massala
2 el verse koriander, gehakt
1 el zonnebloemolie
voor de saus
3 el massaman curry pasta (Toko, bijv. het merk O.K.)
1 tl gemberwortel, geraspt
4 tomaten, gehakt (of 1 blik tomaten)
200 ml kokosmelk
200 ml kippebouillon
1 el citroensap
2 tl bruine suiker
om te serveren
3-4 el cashewnoten
2 el verse koriander, gehakt
gestoomde rijst

Bereiding
Verhit de oven voor op 220 graden.
Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes en meng goed. Maak er kleine balletjes van.
Doe de balletjes in een grote ovenschaal en bak ze 20 minuten.

Maak ondertussen de saus. Verhit de currypasta en gember 1 minuut in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de tomaten toe en bak 3 minuten, af en toe roerend.
Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
Temper het vuur en laat 5 minuutjes sudderen.
Voeg de gehaktballetjes toe en laat 20 minuten meesudderen.

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Roer voor het serveren de suiker en citroensap door de saus. Garneer met de cashewnoten en koriander.


Bron: Good Food Magazine, Bill Granger



Massaman curry with meatballs

I have made this recipe before and knew it would be good. And it was. It's quite easy also, so an ideal meal if you want to put something special on the table.

Adapted from a recipe in Good Food Magazine, it is from Bill Granger. Serves 4 people.

Ingredients
For the meat balls
400 g lean pork minced meat
1 onion, grated
1 red chillie, no seeds and finely chopped (I used ½ tsp sambal oelek)
2 tsp fresh ginger, grated
1 tsp garam masala
2 tbsp fresh cilantro, chopped
For the sauce
3 el massaman curry paste (Thai curry paste, for example from O.K. brand)
1 tsp fresh ginger, grated
4 tomatoes, chopped (or from a jar)
200 ml coconut milk
200 ml chicken stock
1 tbsp lemon juice
2 tsp brown sugar
To server
cashewnuts
3 tbsp coriander leaves, chopped
basmati rice

Method
Mix all the ingredients for the meat balls until well combined.
Make small meatballs (approx. 16 pieces)
Make the sauce. Heat a little oil and add the curry paste and ginger.
Bake for a minute. Add the tomatoes. Bake another 3 minutes.
Add coconut milk and stock. Stir until combined.
Add the meat balls. Bring to the boil, lower the heat and let simmer for 20 minutes until the meat is cooked.
Just before serving, add lemon juice and sugar.
Garnish with cashew nuts and coriander leaves. Serve with rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...