maandag 13 april 2009

Chettinad kipcurry



Ik had parelhoen gekocht, maar de smaak viel me wat tegen. Ik had verwacht dat het vlees een iets sterkere smaak zou hebben, maar het was nogal smaakloos, ongeveer als kipfilet. Ik had er nog wat van over en heb het daarom voor een curry gebruikt. De smaken van de specerijen zijn sterk en overvleugelen die van het vlees. Wat nu dus niet zo erg is.



Dit is een recept van Atul Kochhar, uit zijn boek Puur India. Een heel mooi boek, met recepten waarvan je gaat watertanden.

Ingredienten
voor 2 personen
2 parelhoenfilets of kipfilets
1 middelgrote ui
5 citroenblaadjes (oorspronkelijk 10 kerrieblaadjes, maar die had ik niet)
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen korianderzaad
½ tl kurkuma
2 dl kokosmelk
zout naar smaak
100 g tomaten, fijngehakt (ik heb de zaadjes verwijderd)
korianderblaadjes, om te garneren

Voor de specerijenpasta:
1 el geraspte gemberwortel
2 el fijngesneden knoflook
2 kruidnagels
6 zwarte peperkorrels
¾ tl venkelzaad
2½ cm kaneelstokje

Bereiding
Snijd de ui in dunne plakken.

Voor de specerijenpasta:
Rasp de gemberwortel en pers de knoflook met een knoflookpers.
Maal de hele specerijen in een kruidenmolentje. (Ik heb een koffiemolen van Krups, werkt perfect.) Meng met de gember en knoflook.

Maak de saus:
Verhit wat olie in een braadpan of koekenpan. Bak de ui tot ze lichtbruin ziet.
Voeg de specerijenpasta en citroenblaadjes toe en bak 2-3 minuten mee.
Voeg chilipoeder, kurkuma en korianderpoeder toe en bak nog een halve minuut.
Leg parelhoen of kip in de pan en bak aan alle kanten bruin. Voeg kokosmelk, tomaat en zout toe. Laat 20 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Keer halverwege.
Serveer met rijst. Garneer met korianderblaadjes.



Chettinad chicken curry

I had bought some guinea fowl, but the taste of it was rather disappointing. I had expected for the meat to have more flavour of it's own. But it tasted rather bland, like chicken breast. I had some left and decided to use it in a curry. The spices have a rather strong taste, and easily overpower the taste of the meat, which isn't so bad now.

This recipe is from Atul Kochhar, from his book Indian Essence. Very lovely book, with mouthwatering recipes.

Ingredients
2 filets of guinea fowl, or chicken breasts
1 medium onion
5 lime leaves (should be 10 curry leaves, but I didn't have them)
½ tsp chili powder
½ tsp ground corianderseeds
½ tsp ground turmeric
200 ml coconut milk
salt
100 g tomatoes
some chopped coriander leaves, for garnish

For the spicemix:
1 tbsp finely chopped rootginger
2 tbsp finely chopped garlic
2 cloves
6 peppercorns
¾ tsp fennelseeds
1 inch piece of cinnamon stick

Method
Make the spice mix. Grind the whole spices in a spice grinder (a pestle and mortar will do also). Mix with the rootginger and garlic.
Slice the onion finely.
Heat some oil and add the onion. Fry until lightly browned and soft.
Add the spice mix and fry for 2 minutes. Add chili powder, coriander powder and turmeric and fry 30 seconds. Add the guinea fowl or chicken and brown on all sides.
Add coconut milk, tomatoes and salt to taste. Simmer for 20 minutes, until the meat is cooked. Serve with rice. Garnish with coriander leaves.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...