donderdag 16 april 2009

Curry van lamskoteletjes



Ik was met mijn zusje mee die een pasje heeft om inkopen te kunnen doen bij ISPC. Ik heb daar onder andere lamskoteletjes gekocht. Indiase curries worden vaak van lamsvlees gemaakt en dit is er één van Atul Kochhar uit het boek Puur India. Lamsvlees heeft een sterke smaak die overeind blijft in de eveneens sterke smaken van een curry. Het vlees was heerlijk mals, maar toch werd de lamsvleessmaak iets overvleugeld door de curry. Maar dat doet niets af van het feit dat het een heerlijk gerecht was.



Ingredienten
Voor 2 personen
300 g lamskoteletjes
2 el yoghurt
1 tl kurkuma
1 tl zout

specerijenpasta
1 el olie
2 tl korianderzaad
1 tl zwarte peperkorrels
1 tl venkelzaad
3 kruidnagels
2½ cm kaneelstokje
2 groene kardemompeulen
1 middelgrote ui
1½ tl gember
1½ tl knoflook
2 tomaten
4 groene chilipepers
4 el korianderblaadjes

kruiderij
2 laurierblaadjes
2½ cm kaneelstokje
1 groene kardemompeul
1 kruidnagel
2 middelgrote uien
1 el citroensap

Bereiding
Roer de yoghurt los met de kurkuma en zout. Smeer het over de lamskoteletjes en laat ze een uurtje marineren.

Specerijenpasta
Snijd de ui in dunnen plakken. Rasp de gember en pureer de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en doe de hele specerijen erin. Doe de ui erbij en bak tot ze goudbruin is. Voeg knoflook en gember toe en bak even mee. Voeg tomaten toe en chilipepers en verhit tot de olie zich afscheidt. Roer de gehakte koriander erdoor en laat even afkoelen. Pureer in een blender tot een gladde massa.

Kruiderij

Verhit de olie en bak de laurier, kaneel, kardemom en kruiderij. Doe de ui erbij en bak tot ze glazig ziet. Roer de gepureerde specerijenpasta erdoor en bak tot het goudbruin is. Voeg de lamskoteletjes toe en bak tot de olie zich afscheidt. Voeg limoensap toe, breng op smaak met zout en smoor de lamskoteletjes gaar.

Serveer met rijst en peultjes.



Curry from lamb chops

This recipe is adapted from Atul Kochhar from his book Indian Essence The lamb chops were unfortunately overpowered a little by the taste of the curry. It was very nice, but I would have liked to have tasted the lamb a little more.

Ingredients
Serves 2
300 g lamb chops
2 tbsp yoghurt
1 tsp turmeric
1 tsp salt

spice paste
1 tbsp oil
2 tsp coriander seeds
1 tsp black pepppercorns
1 tsp fennel seeds
3 cloves
2½ cm / 1 inch cinnamon stick
2 green cardamom pods
1 medium onion
1½ tsp ginger
1½ tsp garlic
2 tomatoes
4 green chilies
4 tbsp coriander leaves

curry
2 bay leaves
2½ cm / 1 inch cinnamon stick
1 green cardamom pod
1 clove
2 medium onions
1 tbsp lemon juice

Method
Mix the turmeric, yoghurt and salt. Spoon over the lamb chops and marinate for one hour.

Spice paste
Slice the onion thinly. Grate the ginger and garlic. Heat the oil in a frying pan and add the spices. Add the onion and fry until gold brown. Add garlic and ginger and fry for a minute. Add tomatoes and cook softly until the oil separates from the sauce. Add the chopped coriander and let cool. Blend in a food processor.

Curry
Heat the oil and fry bay leave, cinnamon, cardamom. Add the oonion an fry until soft. Add spice mix and fry until gold brown. Add the lamb chops and fry until the oil separates. Add lemon juice, season to taste with salt and simmer until the lamb is cooked.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...