zaterdag 16 mei 2009

Omelet met worst en groenten



Een gerechtje om overgehouden groenten op te maken. Een omelet is daar zeer geschikt voor!



Ingredienten
5 eieren
wat melk of room
een worstje
50 g spek (ik heb tiroler spek gebruikt)
groenten, als bleekselderij, winterwortel, paprika, ui, lente-ui, enz.
geraspte kaas

Bereiding
Snij de groenten klein, de worst in plakjes en het spek in dobbelsteentjes.
Bak de worst en het spek tot ze gaar zijn. Haal uit de pan. Bak eerst de hardere groentensoorten die iets langer nodig hebben om gaar te worden, zoals de wortel. Voeg dan de zachtere groenten toe, bak eventjes. Roer dan de worst en spek erdoor.
Kluts de eieren en roer melk of room erdoor. Eventueel iets dunner maken met water. Giet over de groenten in de pan. Schud de pan heen en weer om het eimengsel goed tussen de groenten door te laten lopen. Bak tot de eieren aan de bovenkant bijna gestold zijn en strooi dan wat kaas erover. Laat smelten. Snijd de omelet in punten en dien op.

Omelet with sausage and vegetables

Ideal for perking up leftover vegetables!

Ingredients
5 eggs
some milk or cream
1 sausage
50 g bacon
leftover vegetables, such as carrots, spring onions, bell peppers, onion, celery, etc.
grated cheese

Method
Chop the vegetables, slice the sausage and dice the bacon.
Fry the sausage and bacon until done. Remove from the pan.
Start with the vegetables that take the longest to cook, such as carrots.
Then add the softer vegetables. Stir through the sausage and bacon.
Beat the eggs together with the milk or cream. Add the eggs to the pan and shake the pan a little to allow the eggs to seep through the vegetables. Cook until the upper side is almost solid. Sprinkle over some grated cheese and let melt. Slice and serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...