vrijdag 1 mei 2009

Pain du Moulin



Pain du Moulin betekent molenbrood, en dit brood is van de molen in Delft.

Ik was afgelopen weekend bij mijn zusje in Den Haag. We zijn naar het nabijgelegen plaatsje Delft gegaan, waar we onder andere de binnenstad hebben bewonderd en naar het museum de Prinsenhof zijn geweest. Daar is Willem van Oranje in 1584 doodgeschoten. In Delft staat molen De Roos en daar heb ik wat meel gekocht. Onder andere een mix voor Pain du Moulin. Nu had ik wat tijd om het uit te proberen en ziehier het resultaat.



Ingredienten
250 g Pain du Moulin mix
250 g tarwebloem
1 tl instant gist
315 ml water

Bereiding
De mix bevat al zout, vandaar dat het niet bij de ingrediënten staat. Meng de meelsoorten en gist. Voeg het water toe en meng tot een homogene massa. Laat een kwartiertje rusten. Spreid het deeg uit tot een lap en vouw de lap als een envelop in drieën, eerst horizontaal en dan verticaal (of andersom). Herhaal dit 4 maal met tussenpozen van een half uur. Na de vierde keer, vorm het deeg en leg het in de broodvorm. Dek af en laat rijzen tot het in volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het brood erin. Bak 35 minuten, tot het brood gaar is. Controleer na 15 minuten of de temperatuur wat lager moet.

Het is een lekker broodje geworden, vol met zaden. Het is heel goed gerezen, meer dan het dubbele volume. Het brood had dan ook een wat losse structuur, hetgeen het lastiger maakt om mooie sneden van de snijden. Het brood heeft een lekkere volle smaak.

Pain du Moulin

I was staying with my sister in The Hague last weekend. We went to Delft, which is not far away from The Hague. It is a very nice town with many very old buildings. The town has also historical importance. We visited the museum The Prinsenhof where Willem van Oranje was killed in 1584. The bullet holes can still be seen. Amazing.

There was also a mill in Delft and I bought some flour. I bought white flour, and a mix called Pain du Moulin, which means Bread from the Mill. Today I had time to bake a bread from the mill. This is how I did it.

Ingredients
250 g Pain du Moulin mix
250 g flour
1 tsp instant yeast
315 g water

Method
I do not mention salt as an ingredient, because the mix already contains salt.
Mix the dry ingredients, and then add the water. Mix until well combined. Let rest for 15 minutes. Then pat the dough flat and fold it like an envelop, horizontally and vertically. Repeat 4 times with 30 minute intervals. After the fourth time, form the dough and put it in a bread tin. Cover and let rise until doubled in volume. Preheat the oven to 200 °C, bake the bread 35 minutes. Let cool on a wire rack.

The bread is full of seeds which is nice.It rose very well, which means the crumb is a little loose, which makes it harder to make neat slices. The taste is good, however.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...