vrijdag 17 juli 2009

Shoarma kruiden

Click on the english flag to show the recipe in english, or scroll down.

Vergeet de potjes of zakjes met shoarmakruiden. Meng de volgende ingredienten en het resultaat is net zo lekker. En je weet precies wat erin zit!

Ingredienten
¾ tl kaneelpoeder
¾ tl knoflookpoeder
¾ tl kurkuma
¾ tl uienpoeder
1½ tl korianderpoeder
1½ tl zout
1 el paprikapoeder
2 el komijnzaad

Bereiding
Meng alle ingredienten en bewaar het mengsel in een luchtdicht afgesloten potje.

Snijd 300 g lamsvlees (of ander vlees zoals varkensvlees) in reepjes. Meng met 1 eetlepel van de kruidenmix en bak bruin. Serveer in een pitabroodje met paprikareepjes, rauwe uienringen, knoflooksaus en een salade.



Shawarma spices

Forget the little sachets or jars with shawarma spices. Mix the ingredients below and the result is just as good. And you know what is in there!

Ingredients
¾ tl cinnamon
¾ tl garlicpowder
¾ tl turmeric
¾ tl onionpowder
1½ tl ground coriander seeds
1½ tl ground cumin seeds
1½ tl salt
1 el paprika

Method
Mix all ingredients until well combines. Store in an airtight container.
Cut 300 g of meat in strips, preferrably lamb, but other kinds of meat will do (porc, chicken)

Mix 1 tbsp of the mixture with 300 g of meat strips and fry until done.
Put in a pita bread with some strips of bell pepper and raw onion rings.
Garlic sauce is also nice. Serve with a salad.

Use when frying lambstrips (or other kinds of meat, like porc or chicken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...