zaterdag 22 augustus 2009

Arabische pizza



Ik zag een recept voor deze pizza op Arabic bites. Het leek zo lekker, dat ik het zelf wilde maken.

Hier is het resultaat. Ik heb wel e.e.a. eraan veranderd, maar dat doe ik bijna altijd met recepten. Zo heb ik paprikapoeder toegevoegd en verse peterselie gebruikt, ipv gedroogde.
Voor het originele recept, kijk op Arabic bites: Lahm bi ajin (in het Engels, met foto-uitleg). Dat is een hele leuke blog met heerlijke arabische recepten.



Ingredienten
Voor het deeg
150 g bloem
90 g water
½ tl instant gist
½ tl zout
Voor de vulling
200 g rundergehakt
1 tomaat, zaadjes verwijderd en fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook
1 el verse peterselie
½ tl komijn
1 tl paprikapoeder
¼ tl kaneel
zwarte peper
1 tl olijfolie
2 tl tomatenpuree
zout, naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 250°C, liefst met een pizzasteen erin. Indien je die niet hebt is een bakblik ook goed.

Maak het deeg.
Meng eerst de droge ingrediënten, voeg dan het water toe en meng tot een homogeen deeg ontstaat. Kneed 10 minuten en laat afgedekt een uur rijzen, tot in volume verdubbeld.
Sla de lucht eruit, kneed 10 seconden, vorm 2 ballen ervan en laat weer afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Maak de vulling.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.

Maak de pizza.
Rol elke deegbol uit tot een langgerekte lap. Verdeel op elke lap de helft van de vulling, maar laat een rand van 2 cm vrij.
Sla de randen over de vulling en knijp de uiteinden samen.

Bak de pizza.
Schuif de pizza's op de pizzasteen en bak 10 minuten tot het deeg en de vulling gaar zijn.

Arabic pizza

I saw a recipe for this pizza on Arabic bites. It looked delicious, so I desided to give it a go.
I changed it a little, using fresh parsley instead of dried, and adding a little paprika. It didn't just lóok beautiful, it tásted delicious.
Thanks for the lovely recipe. Find it on Arabic bites: Lahm bi ajin

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...