vrijdag 12 maart 2010

Gestoomde zalm met kruidenlaagje



Ik zag dit recept op de site van Appon's Thai food.
Het leek me erg lekker, en daarom besloot ik het eens te proberen.



Hak verse munt, verse koriander, 3 teentjes knoflook, 1 tl verse gember, 1 el vissaus en sap van 1 limoen fijn, in een keukenmachine of vijzel.
Voeg eventueel verse chilies naar smaak toe, als je van pittig houdt.

Smeer dit mengsel op 2 zalmfilets en stoom ze 8 minuten tot ze bijna gaar zijn. Ik houd van zalm die net niet helemaal gaar is.
Als je wel gare zalm wilt, stoom dan nog ongeveer 2 minuten langer.

Ik heb het geserveerd met baby bok choi. Recept volgt. Het was erg lekker.

Steamed salmon with Thai herb topping

I found this recipe on the blog of Appon's Thai food.
You can find it here.

It tasted very good. I used less chilies, but otherwise followed the recipe. Very delicious!
It is served with stir-fried pak choi. I used baby bok choi, also very nice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...