vrijdag 5 maart 2010

Marokkaanse tomatensoep met kikkererwten



Deze soep is gebaseerd op een soep die ik op mijn werk wel eens eet. Het is niet hetzelfde, maar wel erg lekker. De Marokkaanse specerijen geven het een heerlijke smaak. Het is vegetarisch wanneer je groentebouillon gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kippebouillon gebruiken.



Het is een erg gemakkelijk recept. Het enige echte werk dat je hoeft te doen is het uitje snipperen, en verder hoef je alleen maar ingrediƫnten in de pan te doen.

Snipper een ui en laat zacht worden in wat olie. Roer er 2 tl Ras-el-Hanout doorheen en wacht tot het geurt. Giet dan 1 blik tomatenblokjes erbij. Voeg ook 800 ml groentebouillon toe. Breng aan de kook en voeg dan 1 blik kikkererwten toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat verse koriander toe. Breng op smaak met zout en peper. Als je van pittig houdt, kun je ook wat chilisaus of sambal toevoegen. Serveer met brood en kruidenboter.




Moroccan soup with chickpeas

This recipe is based on a soup I have eaten at work. I couldn't duplicate it exactly, but this one is very good! The Moroccan spices give this soup it's lovely taste. It's vegetarian when vegetable stock is used, but your're free to use chicken stock if you like.

The only real work you have to do is chop the onion. The rest of the work is just throw things into the pot. Dead easy!

Chop 1 onion en fry in a little oil until soft. Throw in 2 tsp Ras-el-Hanout and stir until fragrant. Add 1 can of chopped tomatoes and stir. Add 800 ml vegetable stock and bring to the boil. Add 1 can of chickpeas. Let simmer for 10 minutes. You can add some chopped fresh coriander but that's optional. Season to taste. If you like it hot, add some chili sauce or sambal oelek. Serve with bread and herb butter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...