woensdag 19 mei 2010

Bloemkoolsalade



Dit is een recept uit Good Food Magazine. Ik vond het erg lekker. Het zou een uitstekende begeleiding van een barbecue zijn.



Verdeel 1 bloemkool in kleine roosjes. Rasp 1 bospeen (of snijd julienne). Hak 1 rode ui fijn.
Meng de bloemkool, wortel, ui, 2 tl kappertjes en fijngehakte verse peterselie of munt in een grote kom.

Maak een dressing van 1 el witte wijnazijn, 1 tl dijon mosterd, 2 el olijfolie en 1 el mayonaise, zwarte peper. Geen zout, want de kappertjes zijn al zout genoeg.

Meng alles en klaar is kees. Ik heb het geserveerd met worstjes. Erg lekker!



Cauliflower salad

This is a recipe from Good Food Magazine. I liked it very much. It occurred to me that it would be very good as a side dish at a barbecue.

Divide 1 cauliflower in very small florets. Grate 1 carrot (or slice julienne). Chop 1 red onion finely. Mix the caulifower, carrot and onion in a large bowl. Add 2 tsp capers and chopped fresh parsley or mint.

Make the dressing. Mix 1 tbsp white wine vinegar, 1 tsp dijon mustard, 2 tbsp olive oil, 1 tbsp mayonaise and black pepper. Do not add salt, because the capers are salty.

Mix everything and there it is! I served it with sausages. It was very good.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...