zaterdag 5 juni 2010

Barbecue

Click on the english flag to show the recipe in english, or scroll down.

Het was erg lekker weer, vandaag. 26°C. Het was bijna te warm om in de zon te zitten. Perfect barbecueweer. Ik heb helaas geen foto's gemaakt. Maar het was lekker, hoor.

We hadden:
  • varkensfiletlapjes gemarineerd in een mengsel van 2 teentjes uitgeperste knoflook, zout, sap van ½ citroen, citroenrasp, 3 el rode wijnazijn, olijfolie, 2 tl gedroogde en de gehakte blaadjes van 2 takjes verse oregano, gedeeltelijk apart gehouden om als sausje te dienen,

  • Kant-en-klare worstjes,

  • Paprikabootje, gevuld met fèta, gerold in een plakje coburgerham.

  • Salade van tomaat, groene paprika, komkommer, alles in blokjes, fèta en olijven, in een dressing van olijfolie en citroensap.



Barbecue

Today was lovely weather. The temperature reached 26°C. It was almost too hot to stay in the sun. It was perfect weather for a barbecue. Unfortunately I didn't make pictures. It tasted good though!

We had:
  • pork filet marinated in a mixture of 2 cloves of garlic from a press, salt, juice of half a lemon, zest of 1 lemon, 2 tbsp red wine vinegar, olive oil (quite a lot), 2 tsp dried oregano and the chopped leaves of 2 sprigs fresh oregano, part of it kept aside to serve as a sauce,

  • Sausages,

  • Bell pepper boat, filled with fèta, rolled in a slice of raw ham, such as parmaham, prociutto, serranoham. I used Coburger ham,

  • Salad of tomato, green bell pepper, cucumber, all cubed, fèta and olives, in a dressing of olive oil and lemonjuice, sprinkled with fresh oregano leaves.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...