donderdag 10 juni 2010

Hortobágyi palacsinta



Ik was met mijn zusje een weekendje in Budapest. Daar heb ik dit gerecht gegeten. Ik vond het erg lekker, en wilde proberen het zelf te maken. Ik was alleen vergeten hoe het heette! Gelukkig las ik op een site over Hongarije een beschrijving die leek op wat ik gegeten had. Het klopte! Dit is een versie van het recept.



Maak eerst het beslag voor de pannekoekjes.
Mix 2 eieren met 1 liter melk en 2 el olie, tot het glad is. Voeg zout naar smaak toe. Roer aldoor roerend beetje bij beetje 150-160 g bloem erdoor tot het de consistentie heeft van dikke crèmesoep.

Bak de pannekoekjes. Verhit boter in een anti-aanbakpan. Schep een soeplepel beslag in de pan en draai die rond tot het beslag gelijkmatig verdeeld is. Bak de pannekoek tot de onderkant gaar is en loslaat van de pan als je die schudt. Keer de pannekoek en bak die kant ook gaar. Bak zo nog zoveel pannekoekjes als je nodig hebt, of tot je beslag op is. Houd ze warm.

Maak nu de vulling.
Snipper 1 ui en bak die zachtjes tot ze glazig is.
Voeg 250 g varkens- of gemengd gehakt toe en bak mee tot die gaar is. Voeg 1 tl paprikapoeder toe. (Ik had natuurlijk Hongaars paprikapoeder meegenomen uit Budapest.) Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg ook wat water toe en sudder tot alles goed gaar is. Haal het vlees uit de pan, maar laat het kookvocht erin, om de saus mee te maken.

Maak de saus.
Meng 1 tl bloem en 2 el crème fraîche en meng dit door het kookvocht. Laat de saus wat indikken. Ik heb er ook nog wat gebakken blokjes rode paprika en paprikapoeder door geroerd.

Neem een pannekoekje, leg er wat vleesvulling op, en maak er een pakketje van. Leg er twee op een bord en giet er wat saus overheen.


Bron: een site over Hongarije



Hortobágyi palacsinta

I had spent a weekend in Budapest with my sister. In a restaurant I had this dish. I liked it very much and wanted to make it myself. But I had forgotten the name of the dish. I searched the internet, and on a site about Hungary, I read a description that could be it. I was right! This is the recipe.

First make the batter for the pancakes.
Whisk 2 eggs with 1 liter milk and 2 tbsp oil. Add salt to taste. Slowly add 150-160 g flour while constantly stirring until you get the consistency of thick crème soup.

Then cook the pancakes.
Heat a little butter in a non-stick frying pan. Add a ladle of the batter. Swirl around so the batter covers the pan with a thin layer. Cook the pancake until the underside is cooked. Turn the pancake and cook until it is done.

Now make the filling.
Chop 1 onion and fry until translucent. Add 250 g ground pork meat. Add 1 tsp paprika. (Of course I used the Hungarian paprika I brought with me from Budapest.) Add salt and pepper to taste. Add some water and let simmer until the meat is done. Then remove the meat from the pan but leave the cooking liquid in the pan, to make the sauce with.

Make the sauce.
Mix 1 tsp flour and 2 tbsp crème fraîche. Add to the cooking liquid and let the sauce thicken a little. I also added 1 tsp smoked paprika and 1 cubed and cooked red bell pepper.

Assemble.
Take a pancake. Put some filling on it. Fold into a package. Put two of the packages on a plate, and spoon over some sauce. Repeat. Serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...