zondag 22 augustus 2010

Kip in Adobo



Een gerechtje met de adobo-saus die ik onlangs maakte. De saus heeft een heerlijke aparte smaak. En als je de adobo eenmaal hebt, is het weinig werk.



Bak 6 kip drumsticks of 2 kippepoten tot ze goudbruin van kleur zijn.
Snipper 2 uien en fruit ze in wat olie in een braadpan tot ze zacht zijn. Voeg 1½ el adobo toe en bak even mee. Ontvel 4 tomaten. (Kook ze 1 minuut, dompel ze daarna in koud water. Het velletje gaat er nu gemakkelijk af.) Haal de zaadjes eruit en hak ze fijn. Voeg de kip toe aan de uien, en doe ook de tomaten en 2½ dl bouillon erbij (of water met wat bouillonpoeder, voldoet prima voor dit gerecht.)

Meng alles goed, en laat 1 tot 1¼ uur sudderen, of totdat de kip zo gaar is dat ze bijna vanzelf van de botjes valt. Breng de saus op smaak met zout. Serveer met rijst.



Chicken in adobo

This recipe is delicious. And very easy, once you've made the adobo.



Fry 2 chicken legs until golden brown.
Chop 2 onions and fry them in a little oil in a Dutch oven until soft.
Add 1½ tbsp adobo and fry another minute.
Peel 4 tomatoes. (Boil them 1 minute, then put them in a bowl with cold water. The skin can now be removed easily.) Remove the seeds and chop coarsely.
Put the chicken in the Dutch oven, add the tomatoes and 250 ml stock (Water with a little stock powder is fine for this recipe).

Stir to combine. Cook the chicken softly for 1 to 1¼ hour or until the meat falls from the bone. Season to taste with salt. Serve with rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...