donderdag 14 oktober 2010

Sinaasappel-venkel risotto



Dit recept komt uit het geweldige boek The Breakaway Cook van Eric Gower. Het was superlekker met heel veel sinaasappelsmaak. Het is nog light en gezond ook, want er zit relatief veel groente in (voor een risotto) en geen room of kaas.



Snijd ½ ui fijn en een venkelknol in blokjes. Verhit wat olie en boter in een koekenpan en voeg de ui, venkel, 1 el versgemalen venkelzaad en versgemalen zwarte peper toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken tot de groenten zacht zijn.

Voeg 1 kop risottorijst toe, ik heb Carnaroli gebruikt, maar Arborio is ook prima. Roer goed en bak nog een paar minuutjes zachtjes mee. Voeg 125 ml witte wijn toe en sap van 1 sinaasappel. Laat zachtjes koken tot de massa bijna droog is. Het moet nét niet aanbakken. Voeg een soeplepel kippebouillon toe, roer, en laat weer bijna droog worden. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Ik voegde ongeveer 5 keer een soeplepel bouillon toe en het duurde 20 minuten tot de rijst gaar was. Proef of er zout en peper bij moet. Voeg op het laatst 1 el Grand Marnier toe, roer erdoor en dien meteen op. Garneer met geraspte sinaasappelschil en eventueel het groen van de venkelknol.


Bron:





Orange-Fennel Risotto

This recipe is from the book The Breakaway Cook from Eric Gower. I think is a marvellous book. This recipe was very delicious with lots of orange flavour. And it's light and healthy, for it contains relatively much vegetables (for a risotto) and no cream or cheese at all.

Chop ½ onion and cube 1 fennel bulb. Heat some butter and oil in a Dutch Oven or claypot and add the onion, fennel, 1 tbsp freshly ground fennel seeds and freshly ground black pepper. Fry for approx. 5 minutes until the vegetables are soft. Add the rice and cook for a few minutes. I used Carnaroli, Arborio is also fine. Add 125 ml white wine and juice of 1 orange, stir. Cook softly until it's almost dry. Add 1 ladle chickenstock, stir, cook until almost dry. Repeat until the rice is done, approx. 20 minutes. Season to taste with salt and pepper. At the end, add 1 tbsp Grand Marnier, stir to combine thoroughly, and serve immediately. Garnish with orange zest and the green fronds of the fennel bulb.

1 opmerking:

  1. Je hebt ook veel risotto ideeën!
    Ik denk als je eenmaal Risotto heb gegeten (in Italie) kan je nooit meer zonder!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...