donderdag 30 december 2010

Mini-stoofpotjes met gehakt, prei en camembert



Dit recept heeft ooit in een Tip Culinair gestaan, ik weet niet meer welk nummer. Het werd oorspronkelijk gemaakt als grote ovenschotel, maar het is ook prima geschikt voor mini-pannetjes. De camembert smelt in de oven en trekt in de prei en het gehakt. Erg lekker!

Dit is deel 3 van het kerstmenu: pannetje met gehakt, prei en camembert, door Claudia.



Maak eerst de aardappelpuree. Schil 3 grote aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water in 20 minuten gaar. Pureer ze met een aardappelpers (of prak met een aardappelstamper) en meng met een klontje boter, lepeltje zure room en zoveel van het kookwater dat het een mooie smeuiige puree wordt.

Verwarm de oven voor op 200°C (400 °F).

Snijd 2 preien in ringetjes en stoof ze in 10 minuten gaar. Bak 300 g rundergehakt rul met wat zout, peper en nootmuskaat. Snijd ondertussen 1 camembert in 6 dikke plakken.

Vet 6 mini-pannetjes in (of kleine ovenschaaltjes). Verdeel eerst de gehakt over de pannetjes, dan de prei, dan de plakjes camembert. Bestrooi met tijm en verdeel er dan de aardappelpuree over.
Bestrooi met paneermeel (of verkruimelde beschuit), leg er een paar vlokjes boter op en zet 15 minuten in de oven.


QR-code:


Bron:





Tip Culinair

Mini-pots with minced meat, leeks and camembert

I found this recipe a long time ago in a Dutch cooking magazine. It was originally made in a large oven dish, but my mini-pots turned out to be very adequate. The camembert melts into the leeks and minced meat. Delicious!

This is part 3 of our Christmas menu: mini-pots with minced meat, leaks and camembert.

First make the mashed potatoes. Boil 3 large potatoes in salted water for 20 minutes. Purée with a potato grater or use a potato masher. Add a knob of butter, a spoonful of sour creme, and so much of the cooking water to get a fluffy mash.
Preheat the oven to 200°C (400°F).
Slice 2 leeks in little rings. Cook them in a pot with a little water, for 10 minutes, or until soft.
Fry 300 g minced beef with some salt and pepper, until done.
Slice the camembert in 6 thick slices.
Butter 6 mini-pots. First put the minced beef in the pots, then the leeks, then the camembert. Sprinkle some thyme on the camembert. Then top with the potato mash. Sprinkle some bread-crumbs on top and some specks of butter.
Put in the oven for 15 minutes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...