vrijdag 3 december 2010

Paella met chorizo en tomaten



Een aangepast recept van Rick Stein, uit zijn boek Mediterrane Odyssee. Ik vond het erg lekker, maar hé: alles met Chorizo is goed. Ik heb het recept niet helemaal gevolgd. Zo had ik geen paellarijst (Calasparra), maar heb ik in plaats daarvan een Italiaanse rondkorrelige rijst genomen, in dit geval Carnaroli (dus eigenlijk risottorijst). Ik had ook geen artisjokken, en garnalen. De artisjokken heb ik weggelaten en ik heb de garnalen vervangen door een in blokjes gesneden tilapiafilet uit de diepvries.



Snijd 4 ontbeende kippedijen (of 2 kipfilets) in blokjes. Bak ze aan in wat olijfolie. Snijd intussen 3 teentjes knoflook fijn en een halve chorizoworst in plakjes. Haal de kip uit de pan wanneer ze rondom gekleurd is. Voeg de helft van de knoflook en de chorizo toe aan de overgebleven olie en bak even tot de knoflook lichtbruin is. Snijd intussen een flinke ui fijn. Haal de chorizo en knoflook uit de pan. Voeg zonodig nog wat olie toe en voeg de ui en rest van de knoflook toe. Bak 5 minuten tot de ui zacht wordt. Snijd intussen 2 vleestomaten in blokjes. Voeg ze toe laat ook zacht worden, ong. 5 minuten. Voeg dan 300 g paella- of risottorijst toe. Meng de rijst goed met de ui en laat een beetje glazig worden. Voeg dan 600 ml kippebouillon en 1½ tl zout toe. Zet het vuur lager en laat 10-15 minuten zachtjes koken. Snijd 1 tilapiafilet intussen in blokjes. Voeg dan de kip, visblokjes en chorizo toe. Voeg ook een kop diepvriesdoperwten en 1 kop kleingesneden sperziebonen toe. (Je kunt de sperziebonen eerst even voorkoken, als je ze niet te rauw wilt hebben.) Voeg nog 300 ml kippebouillon toe, roer goed en laat nog 10 minuten koken. Serveer en smul!


Bron:





Paella with chorizo and tomato

This is an adapted recipe from Rick Stein, from his book Mediterranean Escapes. I liked it very much. But hey, it has chorizo in it, so it must be good.
I didn't have paellarice (i.e. Calasparra) so I substituted with an Italian small grain rice, in this case Carnaroli (in fact rice for risotto). I didn't have prawns, so I used a cubed tilapiafilet from the freezer instead. I didn't have artichokes, I left them out altogether.

Cube 2 chickenbreasts. Heat some oil in a large pot and brown the chicken on all sides. In the meantime finely dice 3 cloves of garlic and slice 125 g chorizo sausage. Remove the chicken from the pot and add half the garlic and the chorizo. Fry until the garlic is golden brown. In the meantime chop 1 onion finely. Remove the chorizo from the pot. Add the onion and the rest of the garlic. Fry until the onion is soft, approx. 5 minutes. In the meantime, cube 2 large tomatoes. Add the tomatoes and fry for another 5 minutes, until soft.
Add 300 g paella- of risottorice. Mix well, and fry for a minute. Add 600 ml chickenstock and 1½ tsp salt. Bring to the boil, lower the heat and let simmer for 10-15 minutes. Cube 1 tilapia filet. Add the chicken, chorizo, fish, 1 cup of peas and 1 cup of chopped green beans. (Boil the green beans beforehand for a couple of minutes if you don't want them to be too "cripsy".)
Add some more chickenstock, approx. 300 ml. Stir well to combine and let simmer for 10 more minutes. Serve and enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...