donderdag 13 januari 2011

Kip met uien en sumak



Dit gerecht is gebaseerd op een gerecht van Claudia Roden, in haar boek Duizend-en-één smaken. Oorspronkelijk was het bedoeld als kippenpastei met filodeeg, maar ik heb er een ovenschotel van gemaakt, zonder deeg, maar met meer groenten. De combinatie van specerijen maakt het bijzonder.



Snijd 300 g uien in plakken en smoor ze in boter tot ze zacht zijn. Laat ze lichtbruin kleuren.
Snijd 1 grote kipfilet in stukjes en doe ze bij de ui. Bak ze al omscheppend tot ze aan alle kanten lichtgekleurd zijn. Voeg ¾ el sumak, ½ tl kaneel en ¼ tl gemalen kardemom toe. Roer goed. Kook 200 g sperziebonen 5 minuten. Schil en kook 2 vastkokende aardappelen 10 minuten. Ik voegde ook nog wat spinazie toe.

Vet twee ovenschaaltjes in. Doe alle ingrediënten erin en en voeg het sap van ½ citroen toe. Zet 10-15 minuten in de oven tot de inhoud bubbelt.



Chicken with onions and sumak

This dish is based on a recipe from Claudia Roden, from her book Arabesque. This was originally ment as a chicken pie, but I made it into an oven dish, and used more vegetables. The spice combination makes it special.

Slice 300 g onions thinly and fry in some oil, until soft. Cube 1 large chicken breast en add to the pot. Fry until lightly browned on all sides.
Add ¾ tbsp sumak, ½ tl cinnamon and ¼ tsp ground cardamom. Stir to combine.
Cook 200 g green beans in boiling water for 5 minutes. Cook 2 potatoes, peeled and cubed, in boiling water for 10 minutes. I also added some spinach.

Oil 2 one-person-sized oven dishes, and throw in all the ingredients. Add the juice of ½ lemon, and put in the oven for 10-15 minutes, until it bubbles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...