zaterdag 19 februari 2011

Couscous met groenten



Couscous is gemaakt van tarwe. Het is een soort grove griesmeel, korreltjes. Ik vond op internet allerlei ingewikkelde methoden om couscous klaar te maken, maar er blijkt ook een veel gemakkelijker methode te bestaan.

De omslachtige methode houdt in dat je de couscous drie keer stoomt en tussendoor loswrijft met je handen om klontjes te verwijderen. Onderstaande methode laat de couscous weken.

Het zal ongetwijfeld zo zijn dat de stoommethode beter is, en als je gewend bent couscous te eten dat je het verschil wel proeft. Maar ik maakte het voor het eerst en vond het zo ook erg lekker.

Couscous kun je kopen in een fijne, middel, en grove variant. Ik had de middelgrove soort.



Doe voor 2 personen 120 g couscous in een kom. Voeg 120 ml kokend water toe. Voeg een scheutje extra vergine olijfolie toe. Laat 2 minuten staan.
Roer goed door met een vork en verwijder zo veel mogelijke klontjes.
Roer na 5 minuten nog eens goed door.
Roer na 5 minuten nog eens goed door.
Klaar.

Ik heb er de volgende ingrediƫnten doorheen gedaan:
150 g gekookte sperziebonen, 1 fijngesneden lente-uitje, 2 tomaten (in kleine blokjes gesneden), 2 el verse peterselie and 2 el verse koriander. Breng op smaak met zout een peper.

Het gerecht op de achtergrond van de foto is Kip met ingemaakte citroen en olijven. Recept volgt.

Cous cous with vegetables

Couscous is a wheat product. It is a kind of coarse semolina. On the internet I found a lot of complicated preparation methods, but there seems to be a much easier way.

The complicated way means you have to steam the couscous three times and in between rub with your hands to remove the lumps. I assume that when you are used to eating couscous you can taste the difference between this method and the easier one. But I made it the easy way for the first time and liked it very much.

Couscous is available in the varieties fine, middle and coarse. I had the middle kind.

For 2 persons take 120 g couscous. Add 120 ml boiling water. Add a splash of extra vergine olive oil.
Stir and leave for 2 minutes.
Stir well with a fork to remove as many lumps as possible.
Stir again after 5 minutes.
Stir again after 5 minutes.
Ready.

I mixed it with the following ingredients:
150 g cooked green beans, 1 chopped spring onion, 2 cubed tomatoes, 2 tbsp fresh parsley and 2 tbsp fresh coriander. Season to taste with salt and pepper.

The dish on the background of the picture is Chicken with pickles lemon and olives. Recipe follows.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...