woensdag 23 maart 2011

Omelet met garnalen en taugé



Deze omelet gebruikt de specerijenpasta die ik voor de Balinese gehaktballetjes heb gemaakt en nog wat van over had. Een omelet is ideaal voor het verwerken van restjes. Tja, de foto is niet echt inspirerend, hè? Maar het was wel lekker.



Pel 8 grote tijgergarnalen. Snijd ze in twee of drie stukjes. Snijd 2 lente-uitjes in dunne ringetjes. Kluts 4 eieren in een kommetje, voeg de garnalen, lente-ui en 2 flinke handenvol taugé toe, wat zout en peper, en 2 el balinese kruidenpasta. Meng goed.

Verhit wat olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Laat afgedekt 10 minuten bakken op middelhoog vuur. Haal de deksel eraf en beoordeel of het gaar genoeg is. Zo niet, laat nog wat langer bakken. Serveer met Turks of Marokkaans brood.

Omelette with prawns and bean sprouts

This omelette uses the spicemix I made the other day for the Balinese meatballs. Omelettes are ideal for getting rid of left-overs, don't you think? The photograph isn't really inspiring. But it tasted good.

Peel 8 tiger prawns. Chop them in 2 or 3 pieces each. Slice 2 spring onions in thinly.

Beat 4 eggs in a bowl. Add the prawns, spring onions and 2 large handfuls of bean sprouts, some salt and pepper, and 2 tbsp Balinese spicemix. Mix well.

Heat a little oil in a frying pan and, when hot, add the egg mix. Cover and fry for 10 minutes on medium heat. Remove the cover, and see if it is done to your likeness. If not, fry a little longer. Serve with Turkish of Moroccan bread.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...