vrijdag 15 april 2011

Pasta met spinazie en kaassaus



Niet heel erg goed voor de slanke lijn, dit gerecht, maar voor af en toe wel lekker. Ik wilde een niet te moeilijk pastagerecht, en bedacht dit. Ik vind de combinatie erg lekker. De spekjes geven iets knapperigs, en de tomaatjes af en toe iets fris, wat mooi door de romigheid van de kaas heenbreekt.



Doe 100 g spekjes in een koekenpan en bak op laag vuur tot ze knapperig zijn. Rooster pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Pas op! Blijf kijken, want het gaat al snel te hard. Snijd 12 kerstomaatjes doormidden.

Was 300 g spinazie. Kook 120 g pasta, ik heb kleine penne gebruikt. Smelt 20 g boter en wanneer dat begint te bruisen, voeg 20 g bloem toe. Roer tot een soort papje ontstaat, dit is de roux. Voeg een beetje koude (!) melk toe, en roer tot het oplost. Voeg dan meer toe en roer flink met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg dan de rest toe, in totaal ca. 250 ml. Breng aan de kook en laat indikken. Voeg geraspte kaas toe, ik neem altijd een beetje pittige Goudse kaas, en ook nog wat parmezaanse. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Giet de pasta af, bewaar iets van het kookvocht. Doe de kaassaus bij de pasta en meng goed. Verdun eventueel met iets van het kookvocht.
Laat in een grote pan de spinazie slinken em roer dit eveneens door de pasta.
Roer de tomaatjes erover en laat warm worden. Strooi de spekjes en pijnboompitjes erover, en serveer.


Pasta with spinach and cheese sauce

Don't eat this dish if you want to loose weight, but otherwise it's very nice. I felt like making an easy pasta dish, and this is what I came up with. I like the combination very much. The bacon gives a nice crunch and the tomatoes add a little freshness to break through the creaminess of the cheese.

Put 100 g bacon cubes in a frying pan en fry on low heat until they get crispy, about 10 - 15 minutes. Roast pine nuts in a dry frying pan until lightly browned. Keep watching, for the blacken very fast. Halve 12 cherry tomatoes.

Wash 300 g spinach leaves. Boil 120 g pasta, I used small penne shapes. Melt 20 g butter in a pan and add 20 g flour. Stir to combine, the result is called a roux. Now add a little cold(!) milk, and stir for it to dissolve. Add some more, and stir very well to avoid lumps. Add the rest of the milk, in total approx. 250 ml (approx. 1 cup).Bring to the boil and wait until it thickens. Add a handful of cheese, I like parmesan. Season to taste with salt, pepper and nutmeg.

Drain the pasta, but reserve some of the cooking water. Add the cheese sauce to the pasta and mix. In a large pan, heat the spinach until it wilts. Add this to the pasta too. If necessary add some of the reserved cooking water.
Mix through the tomatoes and let warm through. Sprinkle the fried bacon and pine nuts on top and serve.

1 opmerking:

  1. Wow, that's what I was looking for, what a stuff! existing here at this weblog, thanks admin of this web site.
    Also see my web page - acne prevention

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...