donderdag 9 juni 2011

Omelet met chorizo, aardappel en prei



Dit is een gemakkelijk gerecht voor doordeweeks. Heerlijk, gemakkelijk en snel klaar. Het is gebaseerd op de Spaanse omelet, met aardappel. Ik heb er chorizo aan toegevoegd, ook Spaans, en erg lekker. Dit gerecht is buiten klaargemaakt op de Hercules. Een omelet is daar erg geschikt voor, omdat er maar één pan voor nodig is.



Snijd 2 grote aardappels in plakjes en de plakjes weer wat kleiner. Verhit olie in een grote koekenpan, en bak de aardappeltjes 10 minuten, al omscheppend.

Snijd 75 g chorizo in plakjes, en 1 grote prei in halve ringetjes. Voeg na 10 minuten de prei en een scheutje water toe. Laat de prei zachtjes gaar worden in 5 minuten. Voeg de chorizo toe, meng goed.

Kluts 4 eieren met zout, peper gedroogde oregano en en giet ze over het aardappelmengsel in de pan. Zorg ervoor dat de eieren goed verdeeld worden over het mengsel. Rasp er wat parmezaanse kaas over en bak nog zachtjes tot de eieren gaar zijn. Serveer met Marokkaans of Turks platbrood.

Omelet with chorizo, potatoes and leeks

This dish is ideal for weekdays. Very tasty, easy and quick. It's based on the famous Spanish omelet. I added chorizo, which is Spanish too, and was very tasty. I cooked it on the Hercules. An omelet can be cooked on the Hercules very well, because it requires only one pan.

Slice 2 large potatoes, make the slices a little smaller by cutting them in half. Heat some oil in a large frying pan and cook the potatoes for 10 minutes, stirring so now and then.
Slice 75 g chorizo. Slice 1 large leek in crescents. Add the leeks to the potato, and a splash of water. Cook until the leeks are soft. Add the chorizo and stir to combine.

Beat up 4 eggs with salt, pepper and dried oregano, and pour over the mixture in the pan. Tilt the pan to allow the eggs to creep into the smallest empty spaces. Grate some parmesan on top and cook until the eggs are done. Serve with Moroccon flatbread.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...