donderdag 5 mei 2011

Orecchiette met broccoli en ansjovis



Deze is van Jamie Oliver. Een gemakkelijk gerecht, ideaal voor doordeweeks. Mijn man klaagde erover dat er zo weinig groente in zat. Nou breekt mijn klomp! "Er had wel wat meer broccoli in gemogen", zei hij. Als hij dáárover klaagt, dan hoor je míj níet klagen. Normaal gesproken is het iemand die vlees mist, maar dit gerecht heeft dat dus helemaal niet nodig.



Snijd een grote stronk broccoli in roosjes. Snijd de steel in kleine stukjes. Doe de stukjes samen met 2 tenen knoflook (gehakt), 4 ansjovisfilets, ½ tl chilivlokken met een klont boter in de pan en bak zachtjes 10 minuten.
Voeg de laatste 4 minuten de broccoliroosjes toe.

Kook 125 g pasta (schelpjes of orecchiette).
Giet af maar bewaar ca. 100 ml van het kookvocht. Schep de pasta bij de broccoli, met het achtergehouden kookvocht, een klontje boter en een klein handje parmezaanse kaas en meng goed. Proef of er nog zout en peper bij moeten. Wees voorzichtig met zout, want er zitten al zoute ingredienten in. Schep op de borden en strooi er nog wat parmezaanse kaas over.

Bron:

Orecchiette with broccoli and anchovies

This is a recipe from Jamie Oliver. An easy dish, ideal for weekdays. My husband complained about the amount of vegetables, there should have been more broccoli in it. Well, when he's complaining about thát, I am not complaining. Normally he complains about the meat, but you see, this dish doesn't need that.

Take a large head of broccoli. Separate the stem from the florets. Chop the stems coarsely. Add to a pot with 2 cloves of garlic (crushed), 4 canned anchovies, ½ tsp chili flakes and a knob of butter. Lower the heat, cover, and cook for 10 minutes. The last 4 minutes, add the broccoli florets.

Cook 125 g pasta shapes (orecchiette) according to package instructions. Drain but keep 100 ml of the cooking fluid.
Add the pasta to the broccoli, add a knob of butter, and a small handful of grated parmesan, then mix. Add the cooking fluids to thin it out and make it creamier. Season to taste, be careful with the salt, for it contains some salty ingredients already.

Spoon on the plates and sprinkle with grated parmesan. Serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...