zondag 8 mei 2011

Varkensvlees met bloemkool en citroen



Op dagen met mooi weer geniet ik aan het eind van de dag graag nog even van de zon, en heb dan geen zin om naar binnen te moeten om te koken. En altijd maar barbecuen is het ook niet. Daarom heb ik vorige week de Barbecook Hercules gekocht. Dat is een inductiekookplaat, bedoeld voor buiten koken. Door er een grillpan op te leggen kun je er ook op grillen. Overal waar je stroom hebt, doet-ie het. Ik vind het geweldig. Het handigst is het om er eenpansgerechten op te maken, want hij heeft maar één kookplaat. Vandaag heb ik dit erop gemaakt. De bloemkool past verrassend goed in het gerecht.



Snijd 200 g varkensfilet in reepjes. Verdeel 1 bloemkool in roosjes. Snijd 3 tenen knoflook, 1 sjalot, 2 el gember fijn.

Zet de pan op de kookplaat, verhit wat olie en doe de gember, knoflook en sjalot erin. Bak even tot de geuren loskomen. Voeg vlees toe en bak even mee tot het niet meer roze ziet. Voeg de bloemkool toe, samen met 2 limoenblaadjes, 100 ml runderbouillon (van een tablet of poeder), 1 el vissaus, 2 el sojasaus, 1 el gembersiroop, citroensap (naar smaak, proeven dus). Breng aan de kook, zet de temperatuur lager, en laat sudderen tot het vlees gaar is en de bloemkool zacht. Ik kook het tussen de 5 en 10 minuten, want ik houd niet van té zachte bloemkool. Serveer met rijst. (Die heb ik binnen gekookt, maar daar hoef je niet bij te blijven.)



Pork with cauliflower and lemon

On days with nice summer weather, I want to enjoy the sun, and don't feel like going inside to make dinner. That's why I bought this device last week: Barbecook Hercules. It's an induction cooker, meant for outside. Everywhere there is electricity you can cook with it. I really like it a lot. Today I made this dish on the Hercules. The cauliflower is surprisingly tasty in the dish.

Slice 200 g pork fillet in strips. Cut a cauliflower in little florets. Chop 3 cloves of garlic, 1 shalot, 2 tbsp ginger finely.

Put a pan on the hob, heat some oil and add ginger, garlic and shalot. Fry until fragrant. Add the meat and fry until no longer pink. Add the cauliflower florets, with 2 lime leaves, 100 ml beefstock (from a tablet or powder), 1 tbsp fish sauce, 2 tbsp soy sauce, 1 tbsp ginger syrup, lemon juice (to taste). Bring to the boil, lower the heat and let simmer for 5-10 minutes, until the meat is done and the cauliflower to your liking. Serve with rice. (I cooked the rice inside, but you don't have to keep watching.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...