zaterdag 9 juli 2011

Gevulde puntpaprika's Mirchi ka Salan



Dit is een gerecht gebaseerd op een recept uit India Cookbook. Het ziet er leuk uit, is heel smakelijk, en vegetarisch. Als je dit een vleeseter voorzet, denk ik niet dat hij in de gaten zou hebben dat het vegetarisch is. Zo veel smaak heeft het. Het is niet geschikt voor mensen met een pinda-allergie.



Doe de volgende ingrediënten in een foodprocessor en maal fijn:
1 ui,
1 el verse gember,
2 tenen knoflook,
1 el gemalen korianderzaad,
1 tl gemalen komijn,
3 el sesamzaadjes,
1 el maanzaadjes,
4 el ongezouten pinda's,
1 el gemalen kokos,
½ tl kurkuma,
½ tl cayennepeper,
1 tl bruine suiker
en 4 el tamarindesap
.

Bak het geheel in een paar eetlepels olie en laat dan een beetje afkoelen.

Maak 6 puntpaprika's (ik heb groene gebruikt) schoon. Snijd ze aan één kant in de lengte door, verwijder de zaden en zaadlijsten. Vul ze met behulp van een theelepeltje. Bak ze in wat hete olie. Giet er eventueel een scheut water bij en doe de deksel erop. Zet het vuur lager om ze niet te verbranden. Bak ze 5 minuten aan elke kant of tot de paprika zacht is.

Ik heb het geserveerd met rijst en Kip Xacuti (die nu erg gemakkelijk te maken was omdat ik nog wat van het specerijenmengsel had.)


Bron:

QR-code:







Stuffed green chillies

This dish is based on a recipe from India Cookbook. It's entertaining, very tasty and vegetarian. I think, when served to a meat eater, he wouldn't notice he was eating a vegetarian dish. It's that tasty! It's not suited for people with a peanut allergy, though.

Put the following ingredients in a food processor en chop finely:
1 onion,
1 tbsp fresh ginger,
2 cloves of garlic,
1 tbsp ground coriander,
1 tsp ground cumin,
3 tbsp sesame seeds,
1 tbsp poppy seeds,
4 tbsp unsalted peanuts,
1 tbsp ground coconut,
½ tsp turmeric,
½ tsp cayenne,
1 tsp brown sugar (or jaggery)
and 4 tbsp tamarind extract


Fry the mixture in a few tablespoons of oil until fragrant, let cool a little.

Clean 6 peppers (I used green ones). Slice through lengthwise on one side, remove cores and seeds. Fill them with the aid of a teaspoon. Fry them in a little hot oil. You could steam them by adding a splash of water and then cover. Lower the heat as not to burn them. Fry 5 minutes on each side.

I served this dish with Xacuti chicken (which was very easy to make because I had some of the spice mix left) and rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...