woensdag 13 juli 2011

Zalm met honing, mosterd en citroen



Een gouwe-ouwe maar eens van zolder gehaald. Dit is een heel simpel gerecht en erg lekker. Ik maak het af en toe eens, en steeds valt weer op dat de combinatie van smaken geweldig is. Het komt uit een oude Tip Culinair.



Meng 2 el honing, 2 el grove mosterd en sap van 1 citroen. Leg de zalm in een ovenschaal, giet de helft van de saus erover. Zout is niet nodig.
Verhit de grill. Leg de zalm 7 à 10 minuten onder de hete grill, afhankelijk van hoe dik het stuk is, en hoe gaar je hem wilt. Haal uit de oven en giet de rest van de saus erover of serveer er apart bij.


Bron:

QR-code:

Tip Culinair (oud nummer)





Salmon with honey, mustard and lemon

Such a nice dish. It's an oldie, but I still like it very much. And it's so easy! I make it every now and then, and I always notice the great combination of flavours.

Mix in a bowl 2 tbsp honey, 2 tbsp coarse mustard and juice of 1 lemon. Put the salmon in an oven dish, pour half of the sauce on top. It doesn't need any salt.
Preheat the grill or broiler. Put the salmon under the hot broiler for 7 to 10 minutes, depending on how done you want it, and how thick the fish is. Remove from the oven and pour over the rest of the sauce, or serve separately.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...