zaterdag 13 augustus 2011

Maïstortilla's met groenten



Niet echt moeilijk, maar wel wat bewerkelijk voor een doordeweeks gerecht. Maar ach, soms heb je wat groenten liggen die op moeten, en heb je maistortilla's in de kast liggen, en dan bedenk je wat. Ik heb het geprobeerd Mexicaans te maken door de Ancho chillipeper en de cacao in de kruidenmix. Ook het rooksmaakje van het paprikapoeder voegde wat toe. Ik vond het een geslaagd gerecht en het zag er ook nog leuk uit.



Leg 1 gedroogde ancho chilipeper in een droge koekenpan en rooster tot het knisperig is. Leg 2 gedroogde chilipepers erbij tot de schil donker kleurt.

Doe beide pepers in een specerijenmolen. Voeg een paar peperkorrels, 1 tl komijnzaad, een tl korianderzaad toe, en maal fijn. Roer 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl gewoon paprikapoeder, 1 tl cacao, 1 el gedroogde oregano erdoor.

Hak 1 stengel bleekselderij, 1 wortel en 1 prei fijn. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de groenten zacht. Voeg het 2 el van het specerijenmengsel toe en roer erdoor. Hak ondertussen 1 paprika in kleine blokjes en voeg toe. Hak 2 handenvol rucola grof en voeg toe. Voeg een scheut water toe en wacht tot de paprika zacht en de rucola geslonken is. Voeg zout naar smaak toe.

Verdeel de groenten over 6 maïstortilla's, rol op en leg naast elkaar in een ovenschaal.

Verhit 200 ml tomatenblokjes (blik) met 1 tl gemalen komijn en 1 tl suiker. Ik heb ook nog ½ ingemaakte citroen (alleen de schil) fijngehakt en toegevoegd.

Verdeel dit over de tortilla's, gevolgd door geraspte kaas. Laat smelten onder de grill en dien op.

Corn tortilla's with vegetables

Not really an easy dish for a weekday meal, but sometimes some vegetables have to be finished and you have corn tortilla's lying around in the pantry. I tried to make it Mexican by adding Ancho chilipeppers and cacao in the spice mix, and a little smokiness by means of the smoked paprika. I really liked the dish and it looked nice, too.



Place 1 dried ancho chilipepper and 2 dried chilipeppers in a dry fryingpan and fry until crisp. Let cool, put in a spice grinder with 1 tsp black peppercorns, 1 tsp cumin seeds, 1 tsp coriander seeds. Grind into a fine powder. Add 1 tsp paprika, 1 tsp smoked sweet paprika, 1 tsp cacao, 1 tbsp dried oregano and mix.

Chop 1 stalk celery, 1 small carrot and 1 leek finely. Heat some oil in a large frying pan and add the vegetables. Fry until softer. Add 2 tbsp spice mix and stir. Dice 1 bell pepper and add to the pan. Chop 2 large handfuls of arugula (rocket leaves) coarsely and add to the pan, along with a splash of water. Wait until the bell pepper is soft and the arugula has wilted. Add salt to taste.

Divide the vegetables along 6 corn tortilla's en roll up. Place in a greased ovendish.

Heat 200 ml tomato cubes (from a tin), add 1 tsp sugar and 1 tsp cumin powder. Chop ½ pickled lemon (just the peel) finely and add to the sauce. Heat through. Spread the sauce on top of the tortilla's, and then do the same with grated cheese. Place under the broiler until the cheese has melted. Serve.

1 opmerking:

  1. Hi Caludia,

    I have tagged you in my blog, Take a look and join in if you like:
    http://live-love-laugh-and-eat.blogspot.com/2011/08/my-7-links.html

    Vanessa

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...