dinsdag 2 augustus 2011

Paprika en tomaatstoofschotel met rooksmaak



Ik zocht een groentegerecht bij de Kip met amandel- en pijnpittensaus. Ik bedacht dit zelf. Ik moet eerlijk bekennen dat het niet zo goed paste bij het kipgerecht. De rooksmaak was te sterk voor de delicate saus bij de kip. Maar dat gezegd hebbende, het was wel heel erg lekker. De rooksmaak van het gerookte paprikapoeder kwam echt sterk naar voren, dus als je daarvan houdt, dan is dit een topper.



Hak 1 rode paprika en 2 tomaten grof. snipper 1 ui. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot ze wat zachter is. Voeg 1 tl gerookt paprikapoeder toe, ik heb de zoete variant gebruikt. Haal de pan van het vuur om te voorkomen dat de paprika verbrandt, roer het goed door de ui, ze terug op het vuur en laat de smaak zich een minuut of twee ontwikkelen. Voeg dan de paprika en tomaat toe en bak een minuutje mee. Doe er een scheutje droge witte wijn bij, wat zout (om de rooksmaak nog te verhogen heb ik gerookt zout gebruikt) en laat 10 tot 15 minuten pruttelen. Proef of er nog wat bij moet van het een of ander (zout, wijn, peper) en serveer, maar niet bij het kipgerecht :-)

Smoky bell pepper and tomato stew

I was looking for a vegetable dish to go with the chicken in almond-pine nut sauce. I came up with this. I have to be honest and admit it wasn't a good combination with the chicken dish. The smoky flavour was too strong for the delicate sauce from the chicken. Having said that, this was a very good vegetable dish. If you like smoky flavours, then this is a topper.

Chop 1 red bell pepper and 2 tomatoes coarsely. Chop 1 onion finely. Heat some oil in a frying pan and add the onion. Fry until the onion is a bit softer. Add 1 tsp smoked paprika, I used the sweet kind. Take the pan from the heat to prevent the paprika from burning. Stir to combine with the onion, put back on the heat and let the flavour develope for 2 minutes. Add the bell pepper and tomato and fry for 2 minutes. Add a splash of dry white wine and a little salt. I used smoked salt to add to the smoky flavour. Let simmer for 10 - 15 minutes or until the vegetables are soft to you liking. Taste for salt, pepper or wine and add some if needed. Serve, but not with the chicken dish :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...