zaterdag 22 oktober 2011

Moghrabieh met zoetzure garnalen



Heerlijk gerecht, dit. De texturen zijn afwisselend: de mogrhabieh geeft een apart mondgevoel, de ananas en garnalen zijn zacht, de cashewnoten knapperig. De smaken zijn ook afwisselend: zoetzuur van de ananas, scherp door de lente-ui, heet van de chilipeper, kruidig door de specerijen. En het ziet er nog leuk uit, met de kleuren geel, rood, wit, groen. Een topertje, dit.

Ik heb de moghrabieh gekocht bij een Turkse winkel in de Steenstraat in Arnhem. Maar later zag ik ze ook in een pak bij de Albert Heijn. Daar heette het parelcouscous.

Het recept is van Taste of Beirut.



Verhit olie in een kookpan en doe 1 kop Mogrhabieh erbij en bak ze even in de olie. Voeg wat specerijen toe, zoals zout, peper, kaneel, komijn, koriander, paprikapoeder, piment of wat je maar lekker vindt. Overdrijf niet. Doe er na 1 minuut 1½ kop water bij en laat 30 minuten zachtjes koken.

Meng 200 g garnalen met specerijen als zout, peper, paprika, kurkuma, chilipoeder, honing of bruine suiker. Bak ze in een koekenpan tot ze gaar en bruin zijn. Haal uit de pan.

Doe nu een handvol cashewnoten in de pan, en bak tot ze bruin worden. Laat ze niet verbranden. Haal uit de pan.

Meng een klein blikje ananasblokjes met 2 tl bruine suiker. Doe ze in de pan en bak ze rondom bruin. Haal uit de pan.

Hak 2 lente-uitjes, 2 el verse peterselie en 2 el verse koriander fijn. Snijd 1 rode paprika in kleine blokjes.

Verhit nog wat olie indien nodig, en bak het grootste deel van de lente-uitjes en de paprika. Wanneer de groenten zacht zijn, voeg de garnalen, ananas en cashewnoten toe. Blus af met citroensap. Proef en breng op smaak. Verwarm goed door en bestrooi met peterselie, koriander en de overgebleven lente-ui.

Ondertussen is de mogrhabieh klaar. Giet af als niet al het vocht geabsorbeerd is. Serveer.


Bron:

QR-code:

Taste of Beirut





Moghrabieh with sweet and sour prawns

This is a lovely recipe. I'm sure I'll make it again. It's full of contrast. The textures are soft from the prawns and pineapple, crunchy from the cashews, and the mogrharbieh are chewy. The flavours are sweet-and-sour from the pineapple, sharp because of the green onion, hot from chili pepper, spicy from the spices. And it looks good with all those colors: yellow, red, white, green. Really Good.



I found the recipe on a blog from Taste of Beirut. Click here for the recipe. Thank you for sharing, Youmana.

1 opmerking:

  1. Glad you enjoyed it. It is a pleasure to meet you and discover your website.
    Have a good wekkend. Joumana

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...