zaterdag 26 november 2011

Groene puntpaprika's gevuld met gehakt



Snijd 3 lange groene paprika's doormidden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.

Eigenlijk heel simpel, dit. Maar het ziet er erg leuk uit. Ik had nog gekruid gehakt over van dit recept, en nog enkele puntpaprika's. En zo was een idee geboren.



Gebruik hetzelfde gehaktmengsel als in dit recept, ook ongeveer dezelfde hoeveelheid.
Verdeel het gehakt over de paprikahelften. Verhit olie in een diepe koekenpan, en bak ca. 10 minuten. Giet er eventueel een scheutje water bij, zodat het ook wat gaarstoomt.
Bestrooi met een beetje pul biber (of gebruik chili vlokken).

Ik heb het geserveerd met pasta, waardoorheen blokjes butternut squash, geitenkaas, rode ui en salie doorheen zijn geroerd. Deze had ik nog over van dit recept. Alles bij elkaar waren het grotendeels dezelfde ingrediƫnten als de voor de deegflapjes, maar toch was het een totaal ander gerecht. En weer erg lekker.



Long peppers filled with minced meat

I had some leftover minced meat from this recipe, and I also had a few green peppers. I came up with this. It's easy, but great for entertaining.

Slice 3 long green peppers in two. Remove seeds and (???).
Use the same minced meat mix as in this recipe, the same amount is fine.
Divide the minced meat between the green pepper halves. Sprinkle over a little pul biber (or use chili flakes). Fry the peppers on middle high heat in a frying pan, for approx. 10 minutes. You can pour in a splash of water, so it also steams a litle. Do not cover the pan. Wait until the water has evaporated.

I served it with a pasta dish with butternut squash cubes, goats' cheese, red onion and sage. These I had left from this recipe. All together there were mostly the same ingredients as in these parcels, but it was a completely different dish. And delicous too!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...