dinsdag 20 december 2011

Vis in pittige tamarindesaus



Een lekker Thais visgerecht. De saus is tamelijk pittig. Verminder de hitte door minder Thaise currypasta te gebruiken.
De komkommersalade is lekker fris en verkoelt. En rijst helpt ook goed tegen heet eten. Ik vond het heerlijk.



Los 1½ el tamarindepulp op in 125 ml heet water. Laat 15 minuten staan, wrijf goed los met je vingers of een vork. Laat door een zeefje lopen en vang het vocht op. Druk zoveel mogelijk vocht door de zeef. Dit is het tamarindewater. Je hebt 4 eetlepels nodig. Gooi de pulp weg.
Hak 5-6 tenen knoflook fijn. Hak 3 el verse gember fijn. Hak 3 lente-uitjes fijn. Snijd 1 Spaanse peper in kleine stukjes.

Meng 4 el tamarindewater met 6 el vissaus, 4 el bruine suiker, 4 el lichte sojasaus.

Verhit olie in een wok of koekenpan. Bak de knoflook 10 seconden in de olie, maar laat het niet verbranden. Voeg 1 à 2 el Thaise rode currypasta toe (afhankelijk van hoe heet je het wilt hebben) en bak 1-2 minuten mee. Voeg het tamarindemengsel toe en laat 1 minuut meekoken zodat de suiker oplost. Voeg gember en lente-uitjes toe, en laat 2 minuten op laag vuur inkoken. Zet opzij.

Bestrooi 2 tilapia filets met een mengsel van zout, maïzena en bloem. Verhit olie in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten lichtbruin. Leg de vis op voorverwarmde borden. Warm de saus op en giet over de vis. (Mijn saus was zo dik, dat ik ze kon smeren. Dat heb ik dan maar gedaan.) Garneer met lente-ui ringetjes, korianderblaadjes en Spaanse peper.

Serveer met rijst en een komkommersalade.


Uit het boek:

QR-code:







Fish in spicy tamarind sauce

A nice Thai fish dish. The sauce is rather spicy. The cucumber salad is fresh and cooling. And rice also helps with spicy food. I really liked it.

Dissolve 1½ tbsp tamarind pulp in 125 ml hot water. Stir with your fingers to loosen the tamarind. Put through a sieve, using a spoon to get the most out of it. Discard the pulp.
Chop 5-6 cloves of garlic finely. Chop 3 tbsp fresh ginger finely. Slice 3 spring onions finely. Chop 1 red chili finely.

Mix 4 tbsp tamarind water, 6 tbsp fish sauce, 4 tbsp brown sugar, 4 tbsp light soy sauce.

Heat oil in a wok or frying pan. Fry the garlic for 10 seconds. Take care not to burn them! Add 1-2 tbsp Thai red curry paste and fry 1-2 minutes. Add the tamarind mix, stir, and fry for 1 minute until the sugar has dissolved. Add ginger and spring onions. Cook on low heat for 2 minutes. Set aside.

Coat 2 tilapia filets in a mixture of salt, flour and corn flour. Heat oil in a frying pan, and fry the fish golden brown on both sides. Transfer the fish to warmed plates. Reheat the sauce and pour over the fish. Garnish with spring onion rings, chilli and coriander leaves.

Serve a cucumber salad and rice. The sauce was rather spicy, and the cucumber was deliciously fresh.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...