vrijdag 16 maart 2012

Moghrabiyeh met sucuk en groenten



Dit recept is gebaseerd op een gerecht dat ik eens at in een restaurant. Dat gerecht was de inspiratie, maar verder heb ik er een eigen draai aan gegeven. Eerlijk gezegd, vind ik mijn eigen variant veel lekkerder!



Kook 150 g moghrabiyeh in ruim lichtgezouten water in 30 minuten gaar.

Snijd 1 middelgrote prei in halve ringetjes. Verhit een klontje boter en bak de prei een paar minuutjes op laag vuur. Voeg een scheutje droge witte wijn zodat de prei gaar kan stoven. Na ca. 10 minuten is de prei gaar. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Snijd ½ rode paprika en ½ groene paprika in kleine blokjes (of gebruik 1 paprika). Ontvel 1 tomaat, haal de zaadjes eruit en snijd hem in blokjes.
Snijd 1 sucuk (125 g) in kleine blokjes.
Meng 2 el crème fraîche, 2 tl milde rode paprikapasta (tatli biber), 2 tl citroensap, snufje zout en peper. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe om de consistentie van een dressing te krijgen.
Hak een paar takjes dille fijn.

Wanneer de moghrabiyeh gaar is, giet ze af. Roer moghrabiyeh, paprika, tomaat, prei, sucuk, dille en dressing door elkaar.

Sucuk is een Turks knoflookworstje. Zie de afbeelding . Het is te krijgen in een milde en scherpe variant. De smaak is heel apart, en kan wat overheersend zijn als je er teveel van gebruikt.


QR-code:





Moghrabiyeh with sucuk and vegetables

This recipe is based on a dish I had in a restaurant a while ago. The inspiration was about the moghrabiyeh and sucuk, the rest I made up. To be honest (but not modest), I like my version better than what I had in the restaurant.

Cook 150 g moghrabiyeh in plenty of boiling water and a little salt for 30 minutes.

In the meantime prepare the rest of the ingredients.
Slice 1 leek in half rings. Heat a knob of butter in a pan and fry the leeks on low heat for a couple of minutes. Then add a splash of dry white wine and braise for 10 minutes. Remove from the heat and let cool a little.
Dice ½ green bell pepper and ½ red bell pepper (or 1 bell pepper of either color).
Dice 1 sucuk (125 g).
Peel 1 tomato, deseed and dice.
Mix 2 tbsp crème fraîche, 2 tsp mild red pepper paste (tatli biber), 2 tsp lemon juice, a pinch of salt and pepper. If too thick, add 1 or 2 tbsp water to get a dressing-like consistency.
Chop a few sprigs of dill finely.

Drain the moghrabiyeh when done. Add bell pepper, tomato, leek, sucuk, dill and the dressing. Stir well to combine and serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...