zondag 3 juni 2012

Salade met aardbeien, geitenkaas en kip



Wat kun je nog meer doen met de aardbeiensambal? Gebruiken als salade dressing!



Als je een kruidentuintje hebt, pluk 4 el verse kruiden uit eigen tuin. Gebruik anders gekochte gemengde kruiden. Ik heb rozemarijn, tijm, salie, oregano en peterselie gebruikt. Maar gebruik elke combinatie die je lekker vindt.
Ik heb een techniek gebruikt die Jamie Oliver ook wel "seasoning of the board" noemt. Hak de kruiden fijn en verdeel ze over je snijplank. Hak ook nog 1 teen knoflook fijn, en verdeel ook over de plank. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Leg 2 kipfilets op de kruiden, druk goed aan aan alle kanten, zodat de kruiden goed blijven plakken aan de kip. Laat 30 minuten in de koelkast marineren.
Bak de kip in wat olie in een koekenpan tot ze gaar is, tussen de 10 en 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de kip. Zet het vuur niet té hoog, want dan verbrandt de knoflook, en dat is te bitter.

Maak 2 little gems schoon en snijd in reepjes. Doe in een kom.
Maak een klein beetje dressing voor de sla. Meng 1 el olijfolie, 1 tl citroensap. Giet over de sla en hussel.
Snijd 1 kop aardbeien in tweeën of vieren.
Voeg iets meer citroensap toe aan de aardbeiensambal.

Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel er de aarbeien en 100 g zacht geitenkaas over.
Besprenkel nu met een paar eetlepels dressing per persoon. Wees gul.
Snijd de kip in dikke repen en leg op de salade.


QR-code naar boodschappenlijst:






Strawberry sambal

What else can you do with strawberry sambal? Use it as a salad dressing!



If you grow your own, snip some fresh herbs from your garden. If not, buy a few different kinds. Use whatever you like. I used rosemary, thyme, sage, oregano, and parsley.
I used a technique that is called "seasoning of the board" by Jamie Oliver. Chop the herbs and spread out on your board. Chop 1 clove of garlic and do the same. Sprinkle a litlle olive oil on top.
Press 2 chicken breast fillets in the herbs and pat well so they coat the chicken on all sides. Let marinade for 30 minutes in the fridge.
Fry the chicken in a non-stick frying pan on middle heat. If the heat is too high, the garlic will burn, and that will taste bitter. Fry until the chicken is done, 10-15 minutes, depending on the thickness of your meat.

Clean 2 little gems and slice in strips. Transfer to a bowl.
Slice 1 cup of strawberries in two or four, depending on their size. Let little ones whole.
Add a little more lemon juice to the strawberry sambal.
Make a little bit of dressing for the salad, to just coat the leaves. Mix 1 tbsp olive oil, 1 tsp lemon juice. Toss the salad and the dressing.
Divide the salad between 2 plates. Divide the strawberries between them, and then 100 g soft goats' cheese (crumbled).
Sprinkle several tablespoons of the dressing on top. Be generous.

Slice the chicken in thick strips, and place on top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...