maandag 13 augustus 2012

Turkse linzensoep



Als ik linzensoep maak, is het meestal Indiase linzensoep. Toen ik dit recept zag, wist ik dat ik het moest maken. Heel anders dan de Indiase, maar niet minder lekker! Ik vond het een zeer geslaagde soep.

De sumac en rode paprikapasta koop je bij Turkse winkels. Er zijn twee soorten paprikapasta: de milde (tatli biber) en de hete (aci biber). Voor dit recept heb ik de milde gebruikt. Jeekunt het eventueel vervangen door tomatenpuree. Het pittige kwam van de cayennepeper. De sumac voegt zuur toe. Kun je het niet vinden, gebruik dan citroensap. Gebruik hier minder van dan van de sumac, want citroensap is zuurder. Proef!





Inspiratie: eCurry



Turkish lentilsoup

When I make lentil soup, I usually make the one from India. When I saw thís recipe, I knew I had to make it. It’s very different from the Indian kind, but just as good! I liked it very much.
I bought the sumac and red pepper paste at a Turkish grocery store. The red pepper paste come in two flavours: hot and mild. I used the mild one. You could substitute tomato purée. The heat came from cayenne pepper. If you like it hot, add more. The sumac adds a sour flavour. If you can’t find it, use lemon juice. Because lemon juice is more sour, use less of it.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...