zaterdag 26 januari 2013

Soep met eend en kweepeer



Een paar jaar geleden heb ik de kweepeer ontdekt. Ik vind de vrucht heel lekker. In Nederland is het een beetje een vergeten groente. Daardoor zijn ze moeilijk verkrijgbaar. Althans, bij de supermarkt hoef je ze niet te verwachten. Bij een goed gesorteerde groentenboer, een natuurvoedingswinkel liggen ze af en toe. De grootste kans heb je bij een Turkse winkel. Ze hebben een hele lekkere zoetzure smaak, ik vind ze heerlijk.

Dit is een lekker soepje. Het zoetzure van de kweepeer en citroensap breekt mooi door het vettige van de eend.





Bron:





Duck ash with quince

A few years ago I discovered the quince. I really like this fruit, because of their sweet-and-sour taste. In the Netherlands it's not easily available. I bought it in a Turkish foodstore. Sometimes grocery stores or organic food stores have them.

This is a nice soup. The sweet-and-sour of the quince and sour of the lemon juice break through the fat of the duck nicely.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...