maandag 25 augustus 2014

Bloemkoolsalade



Met een keukenmachine is dit een heel simpel gerecht. Als je die niet hebt moet je de bloemkool met de hand heel fijn snijden, en dan is het best wel wat werk. Door de limoen smaakt het heel fris. Je kunt variƫren met de ingrediƫnten die je erdoor mengt. In plaats van doperwtjes, kun je tuinboontjes doen, bijvoorbeeld. Of cashewnoten ipv pistache, cranberries ipv rozijnen.



1 bloemkool
half blikje doperwtjes (diepvries is beter)
20-25 pistachenoten
klein handje rozijnen
1 ui
1 el kerriepoeder
1 limoen


Verhit 2 el olie in een koekenpan. Snipper de ui en fruit deze met het kerriepoeder op halfhoog vuur goudbruin.
Verdeel de bloemkool in roosjes en maal in een keukenmachine fijn tot ze op couscous lijkt.
Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht daarna uit.
Meng de bloemkool met de ui, doperwtjes, pistachenoten, rozijnen, limoenrasp en -sap. Breng op smaak met zout en peper.

Deze salade past bij elke soort vlees of vis.


Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...